Terug naar: Home

Overzicht van eerder geplaatste berichten:

In november 2022 zong het SKA samen met het VU-orkest enkele grote werken uit Estland, Hongarije en Oekraïne, m.m.v. enkele Oekraïense gastzangers. Hierbij waren twee premières van werken van de Oekraïens-Nederlandse componist Alfred Momotenko.

Van de compositie “Eb” (uit: a World of Poetry, David van der Linde) is een video gemaakt. Basis hiervoor is het schilderij dat dochter Suze Jansen speciaal hiervoor maakte.

Na concerten in Nederland en een leuk en succesvol tournee in Italië deze zomer met het Studentenkoor Amsterdam is Boudewijn de nieuwe dirigent geworden van het SKA!
Dit beloven spannende avonturen te worden.

Toonkunstkoor zingt voor Oekraïne:

Van november t/m februari 2022 was ik werkzaam aan het HKU Utrechts Conservatorium. We werkten met de gehele zangafdeling aan ensemble zang.
Slotpresentatie was op 11 februari 2022 in K&W, Mariaplaats, Utrecht.

Terugzien:
Het Händel opera concert in de HKU, d.d. 27 juni 2021: Terugzien.

Reinbert de Leeuw overleden:
Reinbert was een groot voorbeeld. Het is voor mij een grote eer dat ik op vrijdag 21 februari 2020, tijdens  zijn uitvaart in het Muziekgebouw aan het IJ,  het Nederlands Kamerkoor mocht dirigeren.

As dirigent voor La Cenerentola:
Op 28 december 2019 viel Boudewijn met veel succes  in als dirigent voor La Cenerentola bij De Nationale Opera. Hij leidde een internationale sterrencast en het Koor van DNO, met in de bak het Nederlands Kamerorkest.

CD opname:
In november 2019 heeft Boudewijn, i.s.m. met de Gemeenschap van Taizé en musici uit het Nedpho, een cd met Taizé-liederen opgenomen.

Zingdag:
28 september 2019 gaf Boudewijn leiding aan de Zingdag van de Vrienden van het Nederlands Kamerkoor.

Twee werken voor Boudewijn geschreven en door hem uitgevoerd:
Zowel Reminiscent van Egon Kracht als Who is my Neighbour van Peter Kooreman werden enthousiast ontvangen.

Marion van de Akker over de vocalcoachingsdagen op Concertboerderij ‘Onder de Linden’:
Zeer dankbaar zij we voor de geweldige bijdrage van dirigent Boudewijn Jansen.
Grote bewondering voor zijn zeer brede muzikale kennis, kritisch analytische geest, verfijnd stijlgevoel in Bach maar ook zijn grote passie voor het vocale.

Terug naar : Home